Texelaar Dekrammen

Seizoen 2019-2020
Corriecravie Aberlour (JTC1701135)

Aberlour is hetzelfde gefokt als de veilingtopper van de Early NSA sale 2018, Corriecravie Autumn Gold (2800 pond), aangekocht door Robert Laird (Cambwell). De vader Cornmore Young Hustler stond in 2018 als kampioen op meerdere keuringen en komt uit een 11-jarige ooi. Zijn moeder is een driejarige ooi met een hoge index (420) uit de bekende ram Corriecravie Union Pacific (vleesindex 571 en meerdere jaren de absolute nummer één indexram van Engeland).

Aberlour is opgenomen met 86 punten voor algemeen voorkomen en 96 punten voor ontwikeling. Hij is 78 cm hoog en 93 cm lang. Hij heeft in zijn eerste jaar hele mooie geblokte lammeren gegeven met een mooie strakke vacht en veel uitstraling. Ooien lamden makkelijk van hem en hij heeft zelf een vleesindex in de top 5% van Engeland. Vandaar dat we hem dit jaar veel ruimer hebben ingezet.


Seizoen 2018-2019
Corriecravie Altruist (JTC1701148)
Dit jaar hebben we bij Paul en Anna Johnson in Engeland deze 1,5 jarige ram gekocht. Het is een joekel van een ram met veel lengte, dikke kont en veel uitstraling. Zoals altijd zijn we streng geweest op moedereigenschappen. Vader Haddo William Knox Again heeft een betrouwbare vruchtbaarheidsindex van 0,31(top 1%). Zijn moeder is geboren in 2011 en nu weer drachtig. Zij wiep in 6x11 lammeren. Altruist heeft een vleesindex van 373. Dat is in de top 10% van de UK. Hij heeft zijn werk netjes gedaan. 12 ooien gedekt en alles in een keer drachtig.

Corriecravie Aberlour (JTC1701135)
Aberlour is de tweede ram van Paul en Anna Johnson die we hebben gekocht. Hij is geen familie van Altruist en is hetzelfde gefokt als de veilingtopper van de Early NSA sale Corriecravie Autumn Gold (2800 pond), aangekocht door Robert Laird (Cambwell). De vader Cornmore Young Hustler stond dit jaar als kampioen op meerdere keuringen en komt uit een ooi van 2007 die in 2017 voor het laatst gelamd heeft. Zijn moeder is een driejarige ooi met een hoge index (420) uit de bekende ram Corriecravie Union Pacific (vleesindex 571).

Helsdingen Audi (EZW1701565)
Audi is een eigengefokte 1,5 jarige ram, geboren uit een van de laatste import-ooien die we selecteerden op moedereigenschappen. Zijn vader is Humeston Yankee, die als derde werd geplaatst in de open klasse ramlammeren op de Royal Highland Show. Audi is makkelijk geboren en heeft een goede moeder met veel melk. Hij viel al heel snel op door zijn prachtige uitstraling en het is een grote lange ram geworden. We hopen dat hij zijn maat, lengte en mooie uitstraling aan zijn nakomelingen doorgeeft.

Cambwell Wallace (LTC1502367)
Wallace hebben we in 2015 gekocht bij Robert Laird in Schotland. Hij staat met zijn vruchtbaarheidsindex op een gedeelde 7e plaats van alle levende rammen in de UK. Zijn vader staat op de 3e plaats. Vader is de dit jaar voor het zesde seizoen ingezette Cambwell Trademark, een topram van een 3-ling met hoge vruchtbaarheid én hoge vleesindex. De moeder van Wallace wierp in 5x12 lammeren en moeders moeder in 8x18.
Inmiddels drie jaar oud is hij een lomp zware jongen geworden van 130 kilo. Zijn lammeren zijn vlug en zelfredzaam, met lengte en mooie koppen. Ze groeien groot uit en de ooilammeren worden al vroeg bronstig.

Helsdingen Brutus (EZW1882605)
Snelst gegroeide Wallace-zoon van dit jaar uit onze gouwe ouwe Reus (130 kilo ooi, gekeurd op 1,5 jarige leeftijd, 78cm hoog, 40cm diep, 90cm lang). We wilden al langer graag een zoon aanhouden van deze tank en nu is het dus gelukt. We gaan bekijken hoe hij uitgroeit het komende jaar om te bekijken of hij zo enorm wordt als zijn moeder. Op de foto zijn moeder Reus.Seizoen 2017-2018
Cambwell Wallace (LTC15-02367)
Wallace hebben we in 2015 gekocht bij Robert Laird in Schotland. Hij heeft een van de hoogste vruchtbaarheidsindexen van het Verenigd Koninkrijk. Vader is de dit jaar voor het vijfde seizoen ingezette Cambwell Trademark, een topram van een 3-ling met hoge vruchtbaarheid en hoge vleesindex. De moeder van Wallace wierp in 5x12 lammeren en moeders moeder in 8x18.
Inmiddels twee jaar oud is hij een lomp zware jongen geworden van 120 kilo. Daarmee gaat hij richting de enorme ontwikkeling van Rob Roy en Norman, die volwassen rond de 130 kilo wogen. Zijn lammeren zijn zwaar en grof van soort, iets minder netjes van exterieur, maar met erg mooie koppen, veel pigment en hopelijk de vruchtbaarheid en duurzaamheid waar we hem voor hebben aangeschaft. We zijn dit jaar weer zo tevreden met zijn lammeren dat Wallace weer wordt ingezet.Helsdingen Anker (EZW1701563)
Anker is een van de lammeren die geboren is uit een drachtig geïmporteerde Grougfoot ooi. Zijn vader is Haddo Yankee, een zoon van de zeer goed verervende Tophill Wall ST. Zijn moeder heeft makkelijk gelamd, is een hele goede moeder en geeft veel melk. Op 8 weken leeftijd was Anker al 35 kilo en in september 76,5 kilo. Hij heeft een bijzonder goede bespieding over het hele lichaam en een echte Schotse showkop.Helsdingen Audi (EZW1701565)
Audi is ook een ramlam, geboren uit een van Grougfoot ooien die we selecteerden op moedereigenschappen. Zijn vader is Humeston Yankee, die als derde werd geplaatst in de open klasse ramlammeren op de Royal Highland Show. Ook Audi is makkelijk geboren en heeft een goede moeder met veel melk. Hij viel al heel snel op door zijn prachtige uitstraling en wordt een grote lange ram. Hij woog op 8 weken leeftijd 33,5 kilo in september 74,4 kilo.Helsdingen Yesper (05592-73511)
Yesper is een van de snelst gegroeide rammen met de meeste lengte die we ooit hebben gefokt. Zijn vader is Wallace, waar we heel tevreden over zijn en zijn moeder is een 5-jarige ooi van 120+ kilo met super moedereigenschappen, veel lengte en diepte. Yesper woog op 4 maanden leeftijd al 50 kilo en was dit jaar bij het scheren de zwaarste jaarling met 95 kilo. Inmiddels past hij niet meer in de weegschaal. Hij moet nog helemaal uitzwaren en is op het moment nog wat slungelig, maar zal zeker een loeizware ram worden!Helsdingen Yochie (05562-02280)
Yochie is een van de best gegroeide ramlammeren van 2016. Hij is van een 3-ling uit een bloedlijn waar we steeds de zwaardere ooien uit fokken. Zijn vader is Fimber United King, die we in 2013 hebben gekocht, een ram uit een 11-jarige moeder die in 10x25 lammeren wierp. Moeders vader is Rossi, waar we inmiddels niet veel bloed meer van hebben lopen. Yochie is geen familie van Rob Roy, Raver, Jack en Wallace, dus hij past eigenlijk overal bij. De lammeren van Yochie vallen heel erg op door de extra bespiering en breedte in de rug. Yochie is zelf heel mooi doorgegroeid en weegt op 1,5 al 100+ kilo.Seizoen 2016-2017
Cambwell Wallace (LTC15-02367)
Wallace hebben we in 2015 gekocht bij Robert Laird in Schotland. Hij heeft een van de hoogste vruchtbaarheidsindexen van het Verenigd Koninkrijk. Vader is de dit jaar voor het vijfde seizoen ingezette Cambwell Trademark, een topram van een 3-ling met hoge vruchtbaarheid en hoge vleesindex. De moeder van Wallace wierp in 5x12 lammeren en moeders moeder in 8x18.
Inmiddels twee jaar oud is hij een lomp zware jongen geworden van 120 kilo. Daarmee gaat hij richting de enorme ontwikkeling van Rob Roy en Norman, die volwassen rond de 130 kilo wogen. Zijn lammeren zijn zwaar en grof van soort, iets minder netjes van exterieur, maar met erg mooie koppen, veel pigment en hopelijk de vruchtbaarheid en duurzaamheid waar we hem voor hebben aangeschaft. We zijn dit jaar weer zo tevreden met zijn lammeren dat Wallace zeker voor het seizoen 2017-2018 weer zal worden ingezet.

Helsdingen Yochie (05562-02280)
Yochie is een van de best gegroeide ramlammeren van 2016. Hij is van een 3-ling uit een bloedlijn waar we steeds de zwaardere ooien uit fokken. Zijn vader is Fimber United King, die we in 2015 hebben verkocht, dus op deze manier kunnen we toch nog een scheut King-bloed toevoegen. Moeders vader is Rossi, waar we inmiddels niet veel bloed meer van hebben lopen. Yochie is geen familie van Rob Roy, Raver, Jack en Wallace, dus hij past eigenlijk overal bij. De lammeren van Jochie vallen heel erg op door de extra bespiering en breedte in de rug. Yochie is zelf heel mooi doorgegroeid en woog bij het scheren als jaarling al 89 kilo.


Seizoen 2015-2016
Logie Durno Valentine (IGB14-10290)
Valentine hebben we in 2015 gekocht op de jaarlijkse veiling op het bedrijf van familie Ingram in Schotland. Het is een bedrijf met een prima reputatie en succesvol in de fokkerij van verschillende rassen. De vader van Valentine is Haddo Titan. Deze ram heeft zich in de afgelopen jaren bewezen op het gebied van vruchtbaarheid en vleesindex. De moeder van Valentine wierp in 2x4 lammeren en moedersmoeder (heeft via embryotransplantatie inmiddels 48 nakomelingen) heeft al heel wat dochters gefokt die alleen 2- en 3-lingen werpen. Valentine is een hele lange, correcte ram met een mooie korte gesloten vacht en een sprekende kop. Valentine heeft hele mooie, extra lange lammeren gegeven met strakke huidjes en correct beenwerk. Het zijn opvallende lammeren met veel bespiering.

Cambwell Wallace (LTC15-02367)
Wallace hebben we in 2015 gekocht bij Robert Laird in Schotland. Hij heeft een van de hoogste vruchtbaarheidsindexen van het Verenigd Koninkrijk. Vader is de dit jaar voor het vijfde seizoen ingezette Cambwell Trademark, een topram van een 3-ling met hoge vruchtbaarheid en hoge vleesindex. De moeder van Wallace wierp in 5x12 lammeren en moeders moeder in 8x18. Het is een pittige jongen die lomp zwaar is. Weegt nu 120 kilo. Daarmee gaat hij richting de enorme ontwikkeling van Rob Roy en Norman, die volwassen rond de 130 kilo wogen. Zijn lammeren zijn zwaar en grof van soort, iets minder netjes van exterieur, maar met erg mooie koppen, veel pigment en hopelijk de vruchtbaarheid en duurzaamheid waar we hem voor hebben aangeschaft! Zijn lammeren zijn in 2017 zo goed gelukt dat hij in 2017-2018 weer zal worden ingezet.

Eerder gebruikt

Fimber Union Jack (LJF13-00281)
Jack is een supersnelle groeier met een mooi exterieur. Zwaar bespierd met goed beenwerk. Hij woog met scannen in juli 60 kilo in Engeland. Zijn vader is de topper van de Kelso veiling in 2012 Brackenridge Strongbow(14.000 pond). Jack is met een vleeslamindex van 392 de hoogst geïndexeerde zoon van Strongbow. Leuk om te weten is dat wij in 2011 het zusje van zijn moeder importeerden die bij ons dit jaar ramlam 417 ter wereld bracht. Dit lam woog 28 kilo op 5 weken leeftijd, wat een groeisnelheid betekent van 686 gr/dag! Melkgift te over dus in deze bloedlijn. 417 is ook een zoon van 1.5 jarige ram U-Turn die we ook weer gaan gebruiken dit najaar.
Fimber United King (LJF13-00263)
King is ook een hele snelle groeier die daarnaast uit een van de vruchtbaarste moederlijnen van Engeland stamt. Moeder is LJF05014 die in 8*21 lammeren wierp. We importeerden in 2008 al een halfzus van hem die bij ons  meerdere drielingen heeft gegeven. King is hard doorgegroeid en heeft heel veel lengte en een brede rug. We gaan hem ruim inzetten. De vader van King, Avon Vale Real Deal heeft een van de hoogste vleeslamindexen van Engeland (479). De vleeslamindex van King is 359.Helsdingen U-Turn (05592-73371)
Deze 7/8 Engelse ram had een iets meer Nederlands exterieur. Deze ram combineert de bloedvoering van onze beste importooien, dus dat geeft veel vertrouwen. Massief bespierd, lengte, kleine oren, kale staart en goed op de (niet te grove) benen.

Helsdingen Ultra (05592-73301)
Booroola zoon van Raver. Is een heel best bespierde grote ram geworden. We hebben een dochter en twee zonen van hem met Booroola gen. De Booroola rammen krijgen elk jaar de zwaarste ooien. 


Helsdingen Uram (05592-73305)
Snelste groeier op ons bedrijf sinds 2002, 567 gram per dag. Vertaald in kilo's: 37 kilo na 8 weken en 60 kilo op 16 weken. Zoon van Rob Roy uit bewezen moederlijn wat betreft vruchtbaarheid en moedereigenschappen. Vader 130+ kilo, moeders vader ook 130+ kilo. We verwachten dat het een hele zware jongen gaat worden. Hij heeft de betere importooien gedekt.

Helsdingen Uppercut (05592-73363)
Zoon van Fimber Sandokan uit Rob Roy enter. Groeide 500+ gram per dag, wat heel goed is voor een lam uit een enter moeder. De ram heeft veel bespiering, lengte en uitstraling. Echt een in het oog springende ram.


Fimber Raver
Vader: Fimber Oratorio MV: Lineside Gallant
Lange ram met heel veel inhoud, prima bespierd met topindexen voor melkgift, volwassen gewicht en rugspierdikte. Moeder is 7 jaar en grootmoeder zoogde als 10-jarige nog de snelst gegroeide lammeren van de Fimber kudde. Hij geeft lengte, kilo's, super moedereigenschappen en melkgift bij zijn dochters.
Handbank Rob Roy
Vader: Cambwell Laird MV: Lumbylaw Madras
Topindex ram (top 1% in UK) met super groei, spierdikte, aflamgemak en vruchtbaarheid. Deze combinatie van top vleeseigenschappen en top moedereigenschappen is uniek. Ook vader en moeders vader combineren hun top vleesgroei met de hoogste vruchtbaarheidsindexen van Engeland. Moeder wierp in 3 keer 8 lammeren. Hij geeft super snelle groeiers die makkelijk geboren worden, goede benen en prima bespiering hebben. Zijn dochters zijn echte uitblinkers in vruchtbaarheid. Op alle bedrijven waar Rob is gebruikt komen zijn dochters met drielingen. In 2017 is bij ons de eerste vierling geboren uit een dochter van hem. Deze moeder (05562-67188 heeft nu een productie van 2*7 lammeren!) Rob woog 130+ kilo!